Annons

Annons

Morotssoppa med apelsin och ingefära

Den här morotssoppan har en härlig smak av ingefära och apelsin!


morotssoppa

 

● 4 pers ● ca 45 min

3–4 stora morötter, ca 300 g
1 gul lök
ca 5 cm färsk ingefära
2–3 vitlöksklyftor
olja till stekning
1 tsk torkad timjan
saft och skal av 1 apelsin
1 liter kycklingbuljong
salt och peppar

Annons

RECEPT: Baka ett härligt rotfruktsbröd till soppan!

Bacon- och fetaostkräm
1 paket bacon, 140 g
2 dl crème fraiche
150 g fetaost

1. Skala morötterna och tärna fint. Skala löken och hacka fint. Skala ingefäran och riv fint. Skala och riv vitlöken. Fräs löken, vitlöken och ingefäran mjuka i olja en kastrull ihop med timjan och finrivet apelsinskal.
2. Tillsätt buljong och låt koka utan lock i 25–30 minuter. Smaka av med salt, peppar, pressad saft av apelsin och eventuellt mer ingefära.
3. Tärna baconet, knaperstek det och låt rinna av. Blanda ihop baconet med crème fraiche och fetaost. Smaka av med lite peppar. Inget salt eftersom fetaosten och baconet ger mycket sälta.

Av  Sandra Palmqvist
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/