Annons

Annons

Morotskaka med havtorn

En spännande variant på morotskaka serverad med havtorn och hemgjord glass! Recept av Dessertmästaren Joel Lindqvist.


Annons

Morotskaka med havtorn recept

Enkelt recept på en spännande dessert av Joel Lindqvist – morotskaka med havtorn och hemgjord glass!

TESTA OCKSÅ: Lingonparfait med äppelkompott av Joel Lindqvist

Morotskaka med havtorn – recept Joel Lindqvist

Gör en spännande morotskaka med havtorn och hemgjord glass. Lika fin som efterrätterna i Dessertmästarna! Recept av Dessertmästaren 2015 – Joel Lindqvist.

• 10 bitar • 40 min + tid i frysen

RECEPT: Rödbetsmousse med kakaosmul – recept av Joel Lindqvist

Morotskaka
2 stora morötter
3 dl kokosflingor
2 dl kärnfria dadlar
1 dl pistagenötter
1 nypa havssalt
saft av 1 citron

Vanilj- och muscovadoglass
1 vaniljstång
2 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl mörkt muscovadosocker
4 äggulor

Havtornskaramell
2 dl vatten
1 dl havtornsbär
2 dl råsocker
1 vaniljstång

1. Morotskaka: Tvätta och grovhacka morötterna. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa. Klä en form med bakpapper, ca 15×30 cm, och fyll med det mixade. Platta ut den med handen. Låt stå i kylen en timme och skär sedan upp i bitar.
2. Glass: Koka upp vaniljstång, grädde, mjölk och socker. Häll den varma mjölkblandningen över äggulorna medan du vispar. Låt stå i kylen tills det svalnat och kör sedan i glassmaskin. Alternativt, häll i en form, ställ i frysen och rör om med jämna mellanrum tills det har fryst (tar några timmar).
3. Karamell: Koka upp allt och låt sjuda sakta i 15–20 minuter eller tills karamellen fått en gyllene färg.
4. Servera kakbitarna med glass och karamell.

Av Sandra Palmqvist
Recept: Joel Lindqvist
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…