Annons

Annons

Enkelt formbröd med morötter och frön

Saftiga formbröd med massor av 
nyttigheter. Lika gott rostat till frukost som att servera till en soppa eller gryta.


morotsbrod-med-solrosfron-recept

Morotsbröd med solrosfrön – enkelt recept på saftigt matbröd som håller dig mätt länge.

Recept: Flätade grova baguetter

Morotsbröd med solrosfrön – recept

Lättbakat och nyttigt bröd med morötter, solroskärnor, linfrö, rågkross och rågmjöl. Skållningen gör brödet saftigt och hållbart. Du behöver ingen maskin för att baka detta mättande formbröd. Du rör bara ihop degen.

Annons

Recept: Läckert lantbröd med gröna oliver

• 2 st

Skållning
2 dl grovt rågmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl vetekli
drygt ½ dl rågkross
1 ½ dl solroskärnor
1 msk salt
5 dl kokande vatten

Gilla Allers på Facebook

Recept: Mörkt bröd i långpanna

Bröddeg
2 medelstora morötter
½ paket jäst, 25 g
2 dl vatten
½msk rapsolja
11 dl vetemjöl special

1. Skållning: Blanda alla torra ingredienser till skållningen i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Blanda noga. Täck med plastfolie och låt stå i 2 timmar.
2. Bröddeg: Finriv morötterna. Om de inte är jordiga behöver du inte skala dem. Rör ut jästen i 2 dl vatten och häll ner degspadet i bunken med skållningen. Blanda i morötterna, oljan och vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
3. Smörj två avlånga 1 ½-litersformar med rapsolja eller smör. Stjälp ut degen på mjölat bakbord, dela den i två delar och forma dem till limpor. Lägg dem i formarna och låt jäsa under bakduk i 35 minuter. Sätt ugnen på 225°.
4. Grädda bröden i 35–40 minuter. Tippa ut dem på ett galler och låt dem svalna utan bakduk.

Av Mette Ankarloo
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...