Annons

Annons

Sega mandel- och chokladrutor

Ringla chokladsås över chokladrutorna som har en fin smak av rostad mandel. Oemotståndligt gott!


mjuksega-chokladrutorMjuksega chokladrutor med mandel

8–10 st 20 min

100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl flagad mandel

Servering

färdig chokladsås, t ex Odense

1. Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält matfettet i en gry­ta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker, ägg, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
3. Bre ut smeten i långpannan och strö över mandeln.
4. Grädda i 10–13 minuter. Stjälp upp kakan i bakpapperet på ett galler och låt svalna något.
5. Skär i rutor. Servera gär­na med färdig chokladsås som extra topping.

Annons


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...