Annons

Annons

Mjuka rutor med smak av päron och konjakssirap


 

Päronrutor med konjakssirap

 

Päron ger fin smak åt de mjuka rutorna som får extra piff av en hemmagjord konjakssirap.

Päronrutor med konjakssirap

● 1 kaka, ca 16 bitar

150 g smör eller
margarin
1/2 dl mjölk
3 ägg
2 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2–3 päron

Konjakssirap

1 dl cane syrup, t ex Dansukker
1 stjärnanis
1 bit hel kanel
ev 2 msk konjak

Servering

 

Annons

lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20×30 cm, eller klä med bakpapper.
2. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt vätskan. Rör varsamt samman till en slät smet och bre ut den i långpannan.
4. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg ut så att de täcker ytan på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
5.Konjakssirap: Mät upp cane syrup i en kastrull, lägg ner stjärnanis och hel kanel. Ge blandningen ett rejält uppkok och ställ därefter åt sidan att kallna. Vill du ha konjak i så tillsätter du den när sirapen kallnat.
6. Pensla lite av sirapen över päronbitarna i kakan. Skär upp kakan i bitar och ringla över den sparade sirapen. Servera med lättvispad grädde.

Cane syrup…
…är sirap gjord på rörsocker. Smaken är fyllig med en lätt lakritston.

Av Irene Ingelmark  Bild: Ralph Månsson

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...