Annons

Annons

Mazarinkakor med hallon

Mjuka och saftiga mazarinrutor på spröd mördegsbotten – lättbakade och fyllda med massor av härliga hallon!


mazarinkaka-med-hallon

Mjuka hallonkakor

• 1 kaka, ca 25 bitar

Mördegsbotten

200 g smör eller margarin
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 ägg

Mazarinmassa

400 g mandelmassa
200 g smör eller margarin
4 ägg
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl färska hallon + 2 tsk potatismjöl

Glasyr

1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk neutral matolja
1 1/2 tsk vatten

Annons

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och tryck ut jämnt i en liten långpanna, ca 25×35 cm, som klätts med bakpapper. Ställ kylskåpskallt att vila i ca 30 minuter.
2. Ta fram ingredienserna till mazarinmassan så att de blir rumstempererade. Sätt ugnen på 175º.
3. Förgrädda mördegsbottnen i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter, eller tills den fått svagt gyllenbrun färg.
4. Riv mandelmassan i en bunke och tillsätt matfettet. Rör samman till en ljus och porös massa. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta sist ner vetemjöl och bakpulver och rör åter smeten slät.
5. Bre ut mandelsmeten jämnt över den förgräddade mördegsbottnen.
6. Strö potatismjölet över hallonen och blanda varsamt så att mjölet fördelas jämnt runt bären. Strö sedan hallonen över kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan kallna i formen.
8. Blanda alla ingredienserna till glasyren och ringla den över den kalla kakan. Strö eventuellt över lite extra florsocker. Skär upp i bitar.

Av: Irene Ingelmark Bild: Ralph Månsson

Fler goda rutor!

limekokosrutorSega lime- och kokosrutor

Fransk hallonkakaFransk hallonkaka

chokladkaka-i-langpannaChokladrutor med kokostosca



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...