Annons

Annons

Mjuk pepparkaka med nutellatopping

Recept på en mjuk pepparkaka med topping av len Nutellakräm och hackade valnötter. Oemotståndligt god!


Mjuk pepparkaka med nutella recept

Läckert recept på en mjuk pepparkaka med det lilla extra i form av en kräm på Nutella!

Mjuk pepparkaka med nutella – recept

Baka en saftig mjuk pepparkaka med en topping på Nutella! Den mjuka kakan får god smak av pepparkakskryddor, nötter och Nutella.

• 1 kaka, 10–12 bitar

TESTA OCKSÅ: Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ dl gräddfil
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ msk pepparkakskryddor
1 dl valnötter

RECEPT: Hemgjorda mandelmusslor

Nutellakräm
400 g Nutella
3 ½ dl grädde

Valnötstopping
ca 1 dl grovhackade valnötter

1. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfilen och matfettet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en liten bunke. Blanda varsamt ner i smeten.
4. Grovhacka valnötterna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 1 liter.
5. Grädda kakan i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.
6. Nutellakräm: Rör ihop Nutella och 1/2 dl av grädden i en skål. Vispa resten av grädden hårt, i en separat skål. Vänd ner den vispade grädden i Nutellasmeten och rör försiktigt till en jämn, fluffig kräm.
7. Bre ut krämen på den avsvalnade kakan. Strö sist över de hackade valnötterna.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…