Annons

Annons

Mjuk kaka med vit choklad

Njut av en härlig mjuk kaka med rabarber i en oslagbar kombination med vit choklad!


Vit choklad och rabarber är en lyckad kombination – här som topping på en mjuk sockerkaka.

Vit choklad och rabarber är en lyckad kombination – här som topping på en mjuk sockerkaka.

• 1 kaka ca 12 bitar

150 g smör eller
margarin
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
5 dl rabarber i mindre bitar
2 tsk potatismjöl

Strössel
50 g smör eller margarin
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
75 g vit choklad

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.

2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

3. Tillsätt ägg och socker i det ljumma matfettet och rör om. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör åter smeten slät. Bre ut den jämnt i formen.

4. Fyllning: Skölj rabarbern, skär den i sockerbitsstora bitar och blanda sedan med potatismjölet. Strö rabarberbitarna över kaksmeten.

5. Strössel: Hacka snabbt samman matfett, socker, vaniljsocker och vetemjöl och strö smulorna över kakan.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, eller tills den nätt och jämnt är färdig. Hacka den vita chokladen grovt och strö över. Grädda kakan i ytterligare ca 5 minuter, eller tills chokladen börjar få svagt gyllene färg.

7. Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den lossas.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/