Annons

Annons

Mjuk kaka med syren

Visste du att syrenblommorna inte bara är vackra utan dessutom ätliga? Ta vara på försommarsmaken och låt syrener smaksätta en saftig mjuk kaka!


mjuk-kaka-med-syren-recept

TESTA OCKSÅ: Mjuk kaka med vit choklad

• 1 kaka, 10–12 bitar

75 g smör eller margarin
½ dl kaffegrädde
1 dl outspädd syrensaft, se recept i länk nedan
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

RECEPT: Hemjord saft av syren

Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk outspädd syrensaft

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kransform, ca 1 ½ liter.
2. Smält matfettet och dra kastrullen från värmen. Tillsätt kaffegrädde och syrensaft.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt vätskan. Rör varsamt samman till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut och låt svalna en kort stund i formen innan kakan stjälps upp för att kallna under form eller bakduk.
5. Blanda florsockret och saften till glasyren och ringla den över kakan. Garnera med kanderade syrenblommor. Droppa gärna lite syrensirap över skivorna och servera lite lättvispad grädde till. Garnera gärna med ätbara blommor.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…