Annons

Annons

Limekaka med hallonsylt

Mjuk kaka med smak av lime som du enkelt bakar i en långpanna. Fyll sedan med vispad grädde och hemgjord hallonsås så får du fina små bakelser!


mjuk-kaka-med-lime-och-hallon-i-långpanna-recept

Mjuk kaka med lime som får det lilla extra med en fyllning av grädde och hemgjord hallonsås!

TESTA OCKSÅ: Rulltårta med lemon curd och hallonsylt

• 20 bitar

200 g smör
4 ägg
3 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 limer

TESTA OCKSÅ: Kladdiga brownies med daim

Hallonsås
500 g hallon, frysta el färska
1 ½ dl florsocker
ca 1 ½ dl vatten

Annons

TESTA OCKSÅ: Läckra citrusrutor i långpanna

Servering
3 dl grädde
florsocker

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med smort bakpapper.
2. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl. Finriv limeskalet, pressa ur saften och tillsätt dessa. Rör försiktigt till en slät smet, häll ner det ljumma matfettet och rör om.
3. Häll ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter.
4. Hallonsås: Låt hallon, florsocker och vatten få puttra i en kastrull några minuter till en simmig sås. Sila såsen genom en finmaskig sil.
5. När kakan har svalnat, skär den i fyrkanter. Lägg en fyrkant på ett fat, toppa med en generös klick grädde och droppa sedan över hallonsås. Lägg på en kakkvadrat och toppa med grädde och hallonsås igen om så önskas. Garnera med florsocker.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/