Annons

Annons

Björnbärsrutor med vit choklad

En läcker mjuka kaka med björnbär, pekannötter och vit choklad som du enkelt bakar i en långpanna!


mjuk-kaka-med-bjornbar-och-vit-choklad-recept

Björnbär, vit choklad och nötter i en härlig kombination i den här mjuka kakan!

TESTA OCKSÅ: Kladdiga brownies med daim

• 20 bitar

200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
1 citron, finrivet skal
100 g vit choklad
75 g pekannötter
125 g björnbär, färska eller frysta
pärlsocker

Annons

TESTA OCKSÅ: Rulltårta med lemon curd och hallonsylt

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med smort bakpapper.
2. Smält smöret, låt svalna. Rör ner strösocker, vaniljsocker och ägg (ett i taget) i smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, rör ner det i ägg- och smörblandningen och därefter vattnet. Hacka chokladen och vänd ner den och citronskalet.
3. Bre ut smeten i formen, hacka pekannötterna och strö dem över kakan tillsammans med björnbär och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter tills den känns genomgräddad och samtidigt krämig i mitten. Låt kakan svalna och skär i portionsbitar.
4. Servera med en klick vispad grädde.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...