Annons

Annons

Mjuka nöt- och äppelrutor

Läckra äppel- och hasselnötsbitar med en krämig topping med smak av vanilj!


mjuk-kaka-med-apple-med-kramig-topping-recept-2

Läcker mjuk kaka med äpple, krämig topping av kesella och hackade hasselnötter!

Mjuk kaka med äpple och krämig topping – recept

Läcker mjuk kaka med rivet äpple och hasselnötter som du enkelt bakar i en långpanna. Den krämiga toppingen på kesella med smak av vanilj ger det lilla extra. Perfek när du vill bjuda många på fika då 1 kaka ger 18 bitar!

Annons

TESTA OCKSÅ: Lyxig äppelkaka med vit choklad

• 1 kaka, ca 18 bitar

3 ägg
2 dl rörsocker
4 dl grovrivet äpple
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
¾ tsk nystött kardemumma
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter
1 dl neutral matolja

RECEPT: Skånsk äppelkaka med vanilj

Garnering
1 burk kesella vanilj, 250 g
½ dl grovhackade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22×32 cm, eller klä den med bakpapper.
2. Vispa ägg och rörsocker vitt och poröst. Tillsätt grovrivet äpple och sikta ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt därefter hasselnötsmjöl och finhackade hasselnötter. Häll sist ner matoljan och rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
4. Bre vaniljkesellan över den kalla kakan, strö över nötterna och skär upp i bitar.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...