Annons

Annons

Mjuk banankaka med choklad och lingon

Lingon, banan och choklad – en oväntad, men härlig kombo! Prova vårt recept på en maffig kaka toppad med lingon och pekannötter!


mjukbananochlingonkaka

Lingon är en fin smakkompis till banan och choklad.

Mjuk banankaka med choklad och lingon – recept

• 1 kaka • 1 tim

150 g smör,
rumstempererat
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
3 mogna bananer
½ dl vatten

Annons

Chokladfrosting
50 g smör, rumstempererat
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
200 g cream cheese

Garnering
ca 50 g pekannötter, rostade i stekpanna
1 dl färska eller frysta lingon
florsocker

Gilla Allers på Facebook

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 ½ liter.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa fluffigt ca 4 minuter.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel till en röra.
4. Tillsätt mjölblandningen, bananerna och vatten i äggsmeten, vänd runt varsamt.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
6. Chokladfrosting: Blanda ihop alla ingredienserna, ställ svalt och ta ut från kylskåpet ca 30 minuter innan den ska bres över kakan.
7. Rosta pekannötterna i stekpanna. Bre frostingen över den kalla kakan och garnera med nötter, lingon och florsocker.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...