Annons

Annons

Minipizzor med färs och pesto

Små smarriga pizzor med smakrik färs toppade med pesto och krämig mozzarella. Hemgjord pizza när den är som godast!


Annons

minipizzor med färs och pesto

Pizza med färs och pesto

 Köp gärna en färdig pizzamix, om du har ont om tid – snabbt och lätt!

4 pers 30 min

300 g nötfärs rapsolja till stekning
2 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
300 g färdig tomatsås
1 gul lök
ca 15 minitomater
100 g pesto, 1 dl
2 kulor mozzarella à 125 g

Pizzadeg

¼pkt jäst
2 ½ dl ljummet vatten
½ dl olivolja
½ tsk salt
ca 5 dl vetemjöl

1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet och häll på olivoljan. Tillsätt saltet och blanda ner nästan allt mjölet till en smidig deg. Låt jäsa 2 timmar. Knåda degen smidig och tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Degen ska inte vara klibbig men precis släppa arbetsbänken. Dela degen i fyra bitar och och kavla ut till rundlar.
2. Sätt ugnen på på 225°.
3. Stek färsen i lite olja i en stekpanna tills den får lite färg. Krydda med chilipulver, paprikapulver och pressad vitlök och häll på tomatsåsen. Låt koka i några minuter.
4. Fördela köttfärssåsen på pizzadegen. Skär lök och tomater i skivor och lägg ovanpå köttfärsen tillsammans med peston. Riv mozzarellan grovt över pizzorna.
5. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 15 minuter. Servera dem rykande varma.

Tips! Trä gärna upp några klyftor gul lök på spetten och låt dem steka med.

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…