Annons

Annons

Små lökpajer med endivsallad

Det är festligt att få sin egen lilla paj! Bjud på lökpaj i miniformat som förrätt eller på buffén.


Minipajer med lök recept

Minipajer med tre sorters lök – perfekt recept för en läcker förrätt eller att ha på en buffé!

RECEPT: Fläskfilé med kantareller och lingon

Minipajer med lök – recept

Lökpajer i portionsform är perfekt som förrätt eller att servera på en buffé! Bjud på minipajer med härlig smak av tre sorters lök – gul lök, rödlök och vitlök – och servera lufttorkad skinka och en krispig sallad till!

• 4 pers som förrätt • 30 min

RECEPT: Tunnbrödssnittar med svamp som förrätt

Pajdeg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk torkad timjan
salt efter smak
50 g kallt smör

Fyllning
½ gul lök
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
1 ägg
1 dl vispgrädde

TESTA OCKSÅ: Matig paj med potatis, lök och spenat

Servering
100 g endiver
60 g lufttorkad skinka
2 msk krasse

Dessutom behövs
4 muffinsformar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Nyp ihop de torra ingredienserna till pajdegen med det kalla smöret. Tryck sedan ut pajdegen i 4 muffinsformar eller andra portionsformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i 5 minuter.
3. Skala och strimla gul lök, rödlök och vitlök. Fräs den i 1 msk olja tills löken mjuknat, den ska inte ta färg. Smaka av med salt och peppar. Fördela lökfräset i muffinsformarna.
4. Vispa ihop ägg och vispgrädde med en gaffel och fördela detta i pajerna. Grädda sedan i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
5. Dela endiverna i mindre bitar med händerna och lägg på 4 tallrikar tillsammans med lufttorkad skinka och klippt krasse. Servera den krispiga salladen med ljummen lökpaj. Pajerna går utmärkt att förbereda dagen innan och värma före servering.

Gör flera
Receptet är enkelt att dubblera och pajerna passar bra också på buffén!

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…