Annons

Annons

Minibakelser med vinbär

Härliga minibakelser med vinbärsfyllning och en klick grädde på toppen. En riktig liten sommar-munsbit!


vinbarsbakelser2

Minibakelser med vinbär

● ca 10 bakelser

2 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning

1 1/4 dl vinbärssylt

Garnering

2 dl vispgrädde
färska röda vinbär

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt vattnet. Rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter.
4. Sockra lätt på den nygräddade kakan och vänd den uppochner på smörpapper att kallna.
5. Dra bort bakpapperet. Bre ut sylten jämnt och rulla kakan från båda kortsidorna mot mitten till två jämntjocka rullar som säras med kniv. Låt rullarna vila på skarven en stund innan de skärs upp i bitar.
6. Vispa grädden och garnera varje bakelse med en klick. Toppa med bär.

Annons

Av Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...