Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaMini-mynta blir en fin matta

Krypmyntan gör inte mycket väsen av sig i trädgården – det är knappt man upptäcker den. Men kommer du åt att röra vid den fylls luften av frisk mintdoft!

Annons
Krypmynta

Krypmyntan bildar kompakta mattor där den trivs. Mellan stenplattor, kan vara en sådan plats. Stenplattorna magasinerar dessutom värme, vilken gynnar myntan eftersom den inte är särskilt härdig.

En av de minsta myntorna som finns är Mentha requienii, krypmynta, som också kallas dvärgmynta eller korsikansk mynta. Den är inte högre än ett par centimeter som mest, men doftar riktigt kraftigt av mint vid beröring.

Blommorna på krypmynta

Blommorna är otroligt små, här gäller det att krypa nära för att se.

De ljust lila blommorna är så små att man knappt upptäcker dem, men är desto gulligare om man lägger sig på knä och beskådar dem.

Krypmyntan har ett mattbildande växtsätt som gör den utmärkt att fylla skarvar mellan trädgårdsplattor eller i stenparti. Annars är det en fuktälskare och gillar skuggiga platser, men se ändå till att det är väldränerat på platsen.

Härdigheten är dålig och den fryser lätt bort på vintern. Barfrost är aldrig bra för känsliga växter, lägg över löv eller ris på hösten för att skydda lite extra.

ATT1611-Nov-980x240Få Allers Trädgårds Nyhetsbrev
Nyhetsbrev Allers Trädgård

 

 

Ute nu!

Allers Tradgard nr 11

 

 

Gilla Allers Trädgård på Facebook

 

 

@allerstradgard på Instagram
Annons


Annons

Senaste från Allers