Annons

Annons

Sommardessert med kolasås


● 4 pers ● 30 min

2 galiameloner

300 g jordgubbar

250 g björnbär

Kardemummakolasås

1 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

 

1. Dela melonerna och skrapa bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet i kulor med ett kuljärn. En tesked fungerar också men ger inte lika fina kulor. Spara de urgröpta melonskalen.

Annons

2. Skiva jordgubbarna och blanda dem med melonkulorna och björnbären och fördela i de urgröpta melonskalen. Ställ svalt till serveringen.

Gilla Allers på Facebook

3. Kolasås: Koka upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka under omrörning tills såsen börjar tjockna en aning, 5–7 minuter.

4. Servera såsen något avsvalnad till blandningen i melonhalvorna.

 

Recept: Mette Ankarloo

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...