Annons

Annons

Mild och krämig morotssoppa

Härlig soppa med mild smak som dessutom är både nyttig och billig.


Morotssoppa

Morotssoppa med vallmofrön

● 4 pers ● 30 min
Skala och skiva 1 liten gul lök och 500 g morötter. Fräs i 2 msk smör i en gryta på låg värme i några minuter. Häll på vatten så att det precis täcker och smula ner hönsbuljongtärning. Koka under lock i ca 15 minuter, tills morötterna är mjuka. Mixa till en slät puré med stavmixer. Vispa i 1 dl mjölk och 1 dl vispgrädde. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Finstrimla 2 salladslökar. Toppa med salladslök och en nypa blå vallmofrön.
Tips! Vill du göra den helt vegetarisk kan du byta ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong.
Av Mette Ankarloo
Bild: Ralp Månsson

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…