Annons

Annons

Varm choklad med chili

Så gott och värmande med varm choklad! Här får du recept på en kryddig variant med smak av chili och kanel.


Mexikansk varm choklad med chili recept

Så gott med varm choklad! Mexikansk varm choklad är en kryddig variant med chili, kanel och ingefära!

RECEPT: Varm kaffedrink med vispgrädde

Mexikansk varm choklad med chili – recept

Så härligt värmande med varm choklad! Mustiga kryddor som chili, kanel, ingefära och nejlika ger den här mexikanska varma choklad en härlig vuxensmak!

● 6 pers ● 5 min

RECEPT: Alkoholfri varm drink med blodapelsin

10 dl mjölk, minst 3% fetthalt
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 krm chiliflakes
3 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm salt

Garnering
6 kanelstänger

1. Vispa samman alla torra ingredienser med 2 dl av mjölken i en tjockbottnad kastrull.
2. Värm under vispning och tillsätt resten av mjölken lite i taget. Hetta upp, nästan till kokpunkten, och dra av från plattan.
3. Fördela i värmetåliga glas och lägg ev en kanelstång i varje glas.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Shutterstock


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…