Annons

Annons

Mazarinkaka med vit choklad

Superfin och god tårta som går att variera efter din smak!


mazarinkaka
● 10–12 bitar

3 clementiner
500 g mandelmassa, 50/50 Odense
4 medelstora ägg
125 g smör
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 dl skållad och grovhackad mandel

Topping
200 g vit choklad
2 gelatinblad
saften av 3 clementiner

Annons

Garnering
färska blåbär
granatäppelkärnor
rostade mandelspån

1. Skölj clementinerna och finriv skalet. Spara saften till toppingen. Sätt ugnen på 175°.
2. Ta ut mandelmassa, ägg och smör ur kylen och låt bli rumsvarma. Vispa ihop mandelmassa, smör, skal, bakpulver och socker med elvisp i en stor bunke. Tillsätt mandeln och till sist äggen ett i taget under omrörning. Blanda väl!
3. Smörj och bröa, använd glutenfritt skorpmjöl, en rund bakform med avtagbar botten. Häll upp smeten och baka i mitten av ugnen i 40–45 minuter. Låt svalna.
4. Topping: Finhacka chokladen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp clementinsaften. Ta saften från värmen och blanda ner gelatin och choklad. Rör tills gelatinet smält och massan är slät. Låt kallna i kyl.

Tips!
Vill du höja clementinsmaken ytterligare kan du garnera med clementinfiléer!

Kakan går bra att göra upp till tre dagar innan servering och förvara i kyl. Om du vill förbereda ännu tidigare så frys in den utan topping. Toppingen kan du göra 2–3 dagar i förväg, men bre på den samma dag.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson

 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...