Annons

Annons

Glutenfria bagels

Baka egna bagels! Härligt sega och fräscha i flera dagar, sedan går de superbra att rosta. Variera gärna toppingen efter just din favoritsmak.


Bagels

12 bagels

25 g jäst
5 ½ dl vatten, fingervarmt
1 msk fiberhusk
5 dl glutenfri grov mjölmix
9 dl glutenfri fin mjölmix
½ msk salt
2 msk honung

TESTA OCKSÅ: Glutenfritt morotsbröd

Garnering

1 äggvita
t ex vallmofrön eller riven ost

TESTA OCKSÅ: Glutenfri smulpaj

1. Lös upp jästen och fiberhusken i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen 10 minuter i maskin, längre för hand. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
2. Stjälp upp degen på bakbord med mjölmix och dela i 12 delar. Forma till bullar. Sätt ett mjölat finger i mitten av varje bulle, tryck till botten och cirkulera ungefär som om du rockar med rockring. Låt jäsa 45 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp ordentligt med vatten i en traktörpanna. Låt dina bagels, ett par åt gången, sjuda ca 2 minuter på vardera sida. Lyft upp och låt torka på en handduk.
4. Vispa upp äggvitan lätt, pensla dina bagels och garnera med valfri topping.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

TESTA OCKSÅ: Glutenfri kladdkaka

Av Tina Gustafsson
Foto: Ralph Månsson

Annons

FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/