Annons

Annons

Matig sallad med vita bönor

Färsk spenat, grillad palsternacka och avokado sätter piff på den matiga bönsalladen.


Matig sallad

 

Sallad med palsternacka, avokado och spenat

• 4 pers • 30 min

3 palsternackor
1 msk olivolja
salt och peppar
1 msk råsocker
200 g färsk spenat
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
100 g färska champinjoner
1/2 rödlök
ca 12 cocktailtomater
50 g strimlade soltorkade tomater i lag
2 avokador
ca 1/2 dl olivolja
1–2 tsk vitvinsvinäger

Garnering

1/2 dl rostade solroskärnor

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna och skär dem i fyra delar på längden. Vänd i olivolja. Krydda med salt, peppar och socker. Stek dem i grill- eller stekpanna tills de får lite fin yta. Efterstek i eldfast form i ugnen i ca 15 minuter.

2. Skölj spenaten. Häll bönorna i en sil och spola av dem noga under kallt vatten. Ansa och skiva svampen. Skiva rödlöken. Halvera de färska tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg allt i en rymlig salladsskål och blanda varsamt. Skala, kärna ur och skiva avokadorna, lägg ner i skålen. Ringla över olivoljan och droppa över vinägern. Salta och peppra.

3. Toppa salladen med palsternackorna, det gör ingenting om de är varma.  Garnera med solroskärnor. Servera till grillat.

 

Här hitta du mer goda recept till grillat!

 

Av Jan-Erik Hagbohm Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/