Annons

Annons

Matig kyckling- och ädelostsallad

Stekt kyckling och krämig gorgonzola blir en härlig kombination i denna sallad. Spenat, bönor och avokado gör den extra matig!


kycklingsallad

Kycklingsallad med ädelost

3–4 personer

● 15 min

1 burk naturella vita bönor, 400 g
ca 300 g färdigstekt kycklingkött
½ stor rödlök
2 avokado
ca 150 g färsk babyspenat
100 g gorgonzola

Dressing

1 ½ msk vit balsamvinäger
1 tsk fransk senap
3 msk rapsolja
salt och peppar

Servering

bröd

Annons

1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär kycklingköttet i bitar och rödlöken i tunna klyftor. Dela avokadon, ta bort kärnan och lossa köttet från skalet. Skär det i bitar.

2. Blanda allt med babyspenaten på ett stort fat. Fördela gorgonzolan över i bitar.

3. Vispa ihop dressingen och ringla över salladen. Servera med ett gott bröd.

Av: Mette Ankarloo
Bild: Magnus Malmberg


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/