Annons

Annons

Pumpamarmelad med ingefära och kanel

Supergod, hemlagad pumpamarmelad förgyller varje morgon och eftermiddagsfika!


Marmelad med pumpa och ingefära recept

Recept på en god och lättfixad marmelad med pumpa och ingefära!

TESTA OCKSÅ: Muffinsbullar med apelsinmarmelad

Marmelad med pumpa och ingefära – recept

Lättlagad marmelad med smak av pumpa, ingefära, citron, apelsin och kanel. Ett enkelt recept med syltsocker som gör det lätt att lyckas med pumpamarmeladen.

RECEPT: Hemlagad apelsinmarmelad

● ca 9 dl

500 g pumpakött
2 apelsiner
1 citron
2 tsk färskriven ingefära
1 bit hel kanel
7 dl syltsocker

TESTA OCKSÅ: Krämig pumpasoppa med citrus

1. Grovriv pumpaköttet, det bör bli ca 8 dl. Lägg det i en kastrull.
2. Tvätta apelsinerna och citronen väl. Finriv det yttersta på skalet och pressa saften ur frukterna. Tillsätt skal och saft i kastrullen.
3. Tillsätt ingefäran och kanelstången. Rör ner syltsockret och värm upp marmeladen under omrörning. Låt koka utan lock i ca 15 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll upp marmeladen på varma rengjorda burkar och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…