Annons

Annons

Markus Aujalay: De sista två minuterna av matlagningen är viktigast!

Vi är vana vid att se honom som jurymedlem i Sveriges mästerkock på tv, men nu tävlar Markus Aujalay själv i programmet Kockarnas kamp i TV4. Här ger han sina bästa tips för att få till vardagsmaten hemma.


Annons

Markus Ajualay tävlar i Kockarnas kamp i TV4.

Markus Ajualay tävlar i Kockarnas kamp i TV4.

Markus Ajualay: Så gör du matlagningen enklare och godare!

1. Planera

Planering är grunden till bra matlagning. Handla för flera dagar och bestäm vad du ska laga så att det inte fattas något hemma. Det går inte att stå i matbutiken klockan fem och bestämma vad man ska äta samma kväll.

2. Var noggrann

Stressa dig inte igenom matlagningen, utan var noggrann från början. Det är som när man tvättar – om du bara kastar upp lakanen på tvättlinan utan att dra ut dem ordentligt först kommer du att få stryka och mangla efteråt…

3. Smaka av!

Skillnaden när man äter mat på restaurang är att maten smakar mer än hemma, tycker många. Det är för att kockarna är vana vid att hela tiden smaka av.

De sista två minuterna av matlagningen är viktigast. Tänk också på kombinationen av det du serverar. Pasta är ganska smaklöst, och då kanske du behöver krydda själva såsen extra mycket.

Text: Emma Barrstand
Bild: Linus Hallsenius/TV4


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…