Annons

Annons

Julens godaste maränger smakar pepparkaka

Sött och sprött till jul. Baka underbara maränger enligt vårt enkla recept och njut av smak av av pepparkaka och kardemumma i en helt ny form!


maranger-med-pepparkakssmak-recept

Det enkla receptet ger ljuvligt goda och frasiga maränger med smak av pepparkaka. Bild: Shutterstock

Maränger med pepparkakssmak – recept

Recept på söta och spröda maränger med kardemumma och pepparkakskrydda.

• 12–15 st

3 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskryddor
1 krm kardemumma

Sätt ugnen på 100°. Häll vatten i botten på en kastrull och sätt en skål, gärna med rund botten, däri. Blanda äggvitor och strösocker i skålen. Låt vattnet sjuda och vispa tills smeten är fast.

Annons

Vänd försiktigt ner pepparkakskryddorna och den stötta kardemumma.

Klicka ut smeten på bakpapper till 12–15 maränger. Grädda mitt i ugnen tills marängerna känns torra och lätta, cirka 1 timme.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...