Annons

Annons

Marängbakelse med hallon

Spröda maränger, fyll med hallon och sötsyrlig vaniljkräm – vips har du små ljuvliga bakelser.


marangmuffin

● ca 12 st

6 äggvitor
½ tsk vitvinsvinäger
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning

5 dl färska hallon
1 dl florsocker
3 dl crème fraiche
1 ½ tsk vaniljsocker

Dessutom behövs

mellanstora muffins-formar

Annons

1. Mät upp äggvitorna och låt dem stå framme en stund så att de blir rumsvarma. Sätt ugnen på 125°.
2. Droppa ner vinägern i äggvitorna och vispa dem vita och porösa med absolut rena redskap. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Tillsätt vaniljsocker och vänd runt varsamt.
3. Klicka upp smeten i muffinsformarna och sätt in dem i mitten av ugnen. Efter ca 15 minuter, sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda marängerna i sammanlagt ca 2 timmar eller tills de känns lätta och torra. Låt dem där-efter gärna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt.
4.Fyllning: Rör hallon och florsocker tills bären börjar mosa sig lite. Smaksätt crème fraichen med vaniljsocker.
5. Skär av ett lock på varje maräng. Fyll med hallonpuré och klicka på crème fraiche. Servera genast medan marängen är spröd.

Tips!
Använd gärna gulorna som blir över till dressing, majonnäs eller pasta carbonara. Du kan även vispa sönder dem och förvara i frysen i ett par månader.

Fler fina bakelser!

jordgubbsgraddbullar Sommarens finaste gräddbullar

chokladbakelse Kladdiga chokladbakelser

rabarberbakelse Rabarberbakelse med grädde


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/