Annons

Annons

Mandeltårta med kolakräm

Tårtan är som en stor mazarin – saftig och god! Du kan byta ut mandeln mot hasselnötskärnor eller valnötter.


mandeltarta-med-kolakram

● 1 tårta, ca 8 bitar

Botten

200 g sötmandel
1 1/2 dl socker
3 ägg

Fyllning

1 ½ dl karamelliserad mjölk, Törsleffs
3 dl vispgrädde
finrivet skal av ½ citron
1 liter färska jordgubbar
25 g mörk choklad

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett runt bakpapper och täck bottnen på en rund bakform, ca 21 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar kant. Smörj ca 2 cm upp på kanten med lite matfett.
2. Finhacka mandeln i en matberedare. Strö lite av mandelhacket runt den smorda kanten. Tillsätt socker och ägg i matberedaren och kör ytterligare en kort stund tills alltsammans blandats väl.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt tårtbottnen kallna i formen.
4. Lossa den kalla tårtbottnen ur formen och dra bort bakpapperet. Lägg kakan på ett serveringsfat. Bre över den karamelliserade mjölken (kolakrämen).
5. Vispa grädden och smaksätt med citronskal. Bre eller spritsa ut grädden på tårtan.
6. Garnera med färska jordgubbar och hyvla över lite mörk choklad.

Av: Irene Ingelmark Bild: Anette Nilsson och Shutterstock

MarangtartaFler fina och somriga tårtor hittar du här!


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/