Annons

Annons

Mandelkyckling med apelsinsås

I tvivel om kvällens meny? Inte längre, här kommer ett oslagbart gott kycklingrecept.


Mandelkyckling med apelsinsås

Perfekt bjudrätt som sköter sig själv i ugnen.

● 4 pers ● ca 40 min

4 kycklingbröstfiléer med skinn
salt och peppar

Mandelsmör

1 vitlöksklyfta
8–10 torkade aprikoser eller ca 1 dl russin
50 g hackad mandel
50 g rumsvarmt smör

Ugnsbakad morot

500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g tärnad bacon
2 tsk torkad salvia
2–3 msk olivolja

Apelsinsås

3 dl apelsinjuice
1 dl vitt vin
2 msk socker
1 msk konc kycklingfond
1 tsk majsstärkelse till redning

Garnering

färska örter

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Stoppa in fingret mellan skinnet och filén på kycklingbenen och gör en ficka. Salta och peppra filéerna runtom och lägg dem på en skärbräda.
3. Mandelsmör: Skala och finhacka vitlöken samt finhacka aprikoserna (väljer du russin kan de vara hela). Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa ihop till ett jämnt smör. Smaka av med salt och peppar och fyll filéfickorna med mandelsmöret.
4. Skala morötterna och skär i ca 5 cm tjocka stavar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg morötterna, löken, vitlöken, baconet och salvian i en ugnsfast form. Salta och peppra. Ringla över olivolja och vänd runt.
5. Lägg kycklingfiléerna ovanpå morötterna och stek i mitten av ugnen tills kycklingen har innertemperatur 70°, 20–25 minuter.
6. Apelsinsås: Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt det småkoka tills sockret har smält. Red av såsen med majsstärkelse.
7. Servera kycklingen med morötterna och apelsinsåsen och garnera med färska örter.

Recept: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…