Annons

Annons

Ädelostfylld skinkschnitzel


recept med lövbiff och schnitzel

ÄDELOSTFYLLD SKINKSCHNITZEL

● 4 pers ● 20 min

4 rejäla skivor skinkschnitzel

ädelostfylld schnitzel

50 g ädelost

4 skivor parmaskinka

salt och peppar

1 dl ströbröd

smör till stekning

2 dl kraftig kalvbuljong

1 msk balsamvinäger

2–3 msk kapris

Annons

Tillbehör

4–6 tomater

10 dl blandad sallad

1 liten rödlök

några kvistar timjan

2 msk olivolja

pressad saft av ½ lime

Garnering

skivad lime

 

1. Banka ut köttet lite lätt om skivorna är för tjocka. Skär osten i skivor. Lägg en skiva ädelost och en skiva parmaskinka på varje köttskiva och vik ihop. Krydda med salt och peppar.

2. Klyfta tomaterna till salladen och blanda i en bunke med sallad, tunt skuren lök, färsk repad timjan, olivolja och limesaft.

3. Vänd schnitzlarna i ströbrödet och stek på medelvärme i en klick smör i en stekpanna. Stek 2–3 minuter på var sida.

4. Koka ur pannan med buljong, balsamvinäger och kapris. Servera schnitzeln med salladen och skysåsen. Garnera med en limeskiva på toppen.


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/