Annons

Annons

Malins söta kanelbullar

Nygräddade kanelbullar är bland det godaste som finns och med äppelmos i fyllningen blir de extra saftiga och goda.


Kanelbulle

Malins kanelbullar

Malin Carlsson

●50–55 bullar

50 g jäst för söta degar
5 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 msk nystött kardemumma
2 dl vit sirap
1 tsk salt
17-18 dl vetemjöl

Fyllning

150 g smör
2 dl äppelmos
1 dl farinsocker
3 msk kanel
2 msk majsstärkelse

Garnering

ägg till pensling
pärlsocker
ev hackad mandel

Annons

1. Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om, klicka i smöret och tillsätt äggen, kardemumman, sirapen och saltet. Tillsätt mjölet i omgångar till en smidig deg. Arbeta ordentligt i 10–15 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, 60–70 minuter.
2. Fyllning:Blanda eller mixa ihop alla ingredienser och ställ svalt.
3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i tre lika delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 45×28 cm. Bre på fyllning, rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en bullform. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225°.
4. Pensla varje bulle med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och ev mandel. Grädda mitt i ugnen till gyllenbrun färg, ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Gilla Allers på Facebook

Recept: Malin Carlsson Bild: Ralph Månsson

 

Här hittar du fler goda bullar!

kanelbulle

Saftiga och lyxiga kanelbullar

Baka vaniljbullar

Vaniljbullar med dubbel fyllning

 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...