Annons

Annons

Skorpor med clementin och nötter

Knapriga skorpor med fin eftersmak av ingefära. Ljuvligt goda!


skorpor-med-mandel-recept

● 20–25 skorpor

70 g hasselnötter, ca 1 dl
2 clementiner
2 äggulor
1 dl socker
1–1 ½ tsk torkad och malen ingefära
4 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
2 äggvitor

1. Rosta nötterna i en het panna. Hacka dem. Sätt ugnen på 175°. Tvätta clementinerna, finriv skalet och pressa ur saften.
2. Vispa äggula, socker, clementinskal och ingefära fluffigt med elvisp.
3. Blanda ner mjöl, bakpulver, clementinsaft och nötter.
4. Vispa äggvitan till hårt skum i en annan bunke och vänd ner i smeten.
5. Ta mjöl på händerna och baka ut två längder. Lägg på bakpappersklädd plåt och baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Skär med en brödkniv medan skorporna ännu är varma. Låt svalna och förvara i burk med lock. Om du vill ha riktigt hårda skorpor, eftertorka dem i varm ugn eller låt ligga utspridda i rumstemperatur 1–2 dagar.

Annons

Tips! Doppa skorporna i choklad. Dekorativt och lite lyxigt!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/