Annons

Annons

Fin festhummer med krämig fyllning


gratinerad hummer

 Fin festhummer med krämig fyllning

● 4 pers ● 25 min

2 små kokta humrar à ca 500–600 g

1/2 litet fänkålshuvud

1 bit purjolök, 6–7 cm

3 dl grädde

1 dl vitt vin

1 msk konc hummerfond

1 vitlöksklyfta

2 dl riven parmesan

malen svartpeppar

Servering

sallad, citronskivor, rostat bröd

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Dela hummern på mitten: Lägg upp den på en skärbräda och vik ut stjärten. Börja med att sticka ner spetsen på kniven genom huvudskölden på hummern och vik ner kniven genom stjärten. Vänd hummern och fortsätt att dela huvudet. (bild A)

3. Plocka bort hjärnan, gälarna och ändtarmen. Resten ska användas. Vrid loss klorna, krossa skalet med en nötknäppare och plocka ut allt köttet ur hummern. (bild B)

4. Finhacka hummerköttet. Ansa och finhacka fänkål och purjo.

5.  Häll grädde, vin och hummerfond i en kastrull. Skala och hacka vitlöken och tillsätt den. Koka upp och låt såsen koka tills den tjocknar något. Ta såsen från värmen.

6. Blanda ner purjolök, fänkål, finhackat hummerkött och parmesan i såsen. Smaksätt med lite malen svartpeppar. (bild C)

gratinerad hummer


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…