Annons

Annons

Lyxiga järpar med äppelröra

Vardagsfest! Saftiga järpar med smak av salvia och vitlök tillsammans med en fräsch och krispig äppelröra.


jarpar

Järpar med krispig äppelröra

• 2 pers • 35 min

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja och smör till stekning
70 g bacon
½ kruka färsk salvia
250 g nötfärs eller annan valfri färs
salt och peppar

Sallad

ca 5 rädisor
några blad hjärtsallad eller annan krispig sallad, t.ex roman
2 salladslökar
vitlöksgroddar, alfalfa eller ärtskott

Äppelröra

1 rött äpple
1 msk dijonsenap
½ msk honung

Servering

ugnsbakade färskpotatisar eller rotfrukter

Annons

1. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i en stekpanna med rapsolja. Lägg sedan löken i en bunke.
2. Strimla baconet fint och knaperstek i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med lökblandningen.
3. Strimla salvian fint och blanda ner. Tillsätt färsen, salt och peppar. Tänk på att baconet är salt. Forma till järpar och stek i smör tills de är färdiga, 7–8 minuter.
4. Hacka ingredienserna till salladen och toppa med groddarna.
5. Äppelröra: Hacka äpplet fint och blanda med senapen och honungen. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera järparna med salladen, äppelröran och gärna ugnsbakad potatis eller rotfrukter.

Av: Maja Rehwin  Bild: Ralph Månsson

Fler recept med färs

Färsbiffar med aubergine

Fyllda biffar med kantareller och getost


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida… http://www.allers.se/page/1/