Annons

Annons

Lyxig macka med fläskfilé, bacon och råstekt broccoli

Recept på macka med extra allt! Fläskfilé, bacon och råstekt broccoli gömmer sig i denna läckra och lyxiga dubbelmacka.


varm-macka-flaskfile-bacon-recept

Varm macka med fläskfilé, bacon och broccoli smakar gott både till lunch och middag. Enkelt och snabblagat recept.

Varm macka med fläskfilé och bacon – recept

• 4 pers • 25 min

ca 600 g fläskfilé
250 g broccolibuketter
2 röda paprikor
8 skivor surdegsbröd
olivolja till stekning
salt och peppar
1 pkt bacon, ca 140 g
4 salladslökar
1 rödlök
3–4 dl färska örter t ex ärtskott, basilika,
persilja

Annons

Sås
ca ½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost
2–3 tsk sambal oelek

Garnering
ev färska örter

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg paprikorna i en eldfast form och rosta i ugnen tills skalet börjar få fin färg, ca 15 minuter. Låt dem svalna något och dra sedan av skalet. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
3. Ringla lite olivolja över brödskivorna och rosta dem i torr stekpanna.
4. Skär fläskfilén i skivor, ca 3 cm, och banka ut dem mellan två plastpåsar så de blir ungefär 1 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och stek dem gyllenbruna i lite olja i en stekpanna.
5. Skiva broccolibuketterna och stek i lite olja i en stekpanna tills de får lite färg på bägge sidor. Krydda med salt och peppar.
6. Knaperstek baconet i en stekpanna. Strimla salladslöken samt skala och skiva rödlöken.
7. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna.
8. Varva såsen, paprikorna, fläskfilén, broccolin, baconet, de båda löksorterna och örter på fyra brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna som lock. Garnera med örter.

Av Jan- Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...