Annons

Annons

Lyxig laxlasagne

Lasagne med lax, två sorters ost och en sås med grönpeppar, grädde och vitt vin! Inte konstigt att det blir supergott.


laxlasagne

Laxlasagne med spenat och mozzarella

● 4 pers ● ca 50 min

500 g färsk lax (skinn- och benfri)
salt och peppar
1 gul lök
10 skogschampinjoner
matolja till stekning
100 g färsk babyspenat
125 g mozzarella
125 g ädelost, t ex Danablu
1 paket färska lasagneplattor, 500 g

Sås

1 msk grönpepparkorn
3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 lagerblad
1 msk fiskfond
majsstärkelse till redning

1. Grovtärna laxen och kör den i matberedaren till en färs. Salta, peppra och blanda väl.
2. Skala och finhacka löken samt tunnskiva svampen.
3. Hetta upp en stekpanna med 3 msk olja. Rör i svamp och lök och fräs runt i 3–4 minuter. Ta pannan från spisen, rör i spenaten, smaka av och blanda väl.
4.Sås: Krossa grönpepparkornen. Lägg sedan alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Låt småputtra i 5–6 minuter och smaka av. Red med lite majsstärkelse utrört i vatten.
5. Sätt ugnen på 175°. Skiva mozzarellan och smula ädelosten. Häll lite sås i en ugnsfast form. Varva lasagneplattor, laxfärs, svamp, ädelost, mozzarella och sås. Översta lagret ska vara ost och sås.
6. Grädda lasagnen i ca 30 minuter eller tills den har fått färg. Låt den vila ca 10 minuter före servering. Lite grönsallad är gott till.

Av Miki Cutic  Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…