Annons

Annons

Lyxig kladdkaka med körsbär

Körsbär och mörk choklad går ljuvligt bra ihop. I detta recept möts smakerna i en härligt kladdig kaka!


Annons

kladdkaka-med-korsbar2

Kladdkaka med choklad och körsbär

2 msk hett vatten
2 msk kakao
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl körsbärsmarmelad
2 msk grovhackade
hasselnötter

Chokladsås

25 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
75 g mörk choklad, 70%

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj en rund form, ca 22 cm i diameter, med smör eller neutral olja.
3. Häll det heta vattnet i en bunke och rör i kakaon.
4. Kör smör och socker mjukt och poröst i en matberedare. Mixa i ägget.
5. Blanda ner äggsmeten i bunken med kakaoröran. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda noga. Vänd sist i körsbärsmarmeladen.
6. Häll smeten i formen och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
7.Chokladsås: Koka upp smör och grädde i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält helt.
8. Ringla lite sås över den ljumma kakan och servera resten vid sidan om.

Av: Mette Ankarloo Bild: Ralph Månsson

Fler härliga kladdkakor!

kladdkaka kokosKokos- och limekladdkaka

apelsinkladdkakaKladdkaka med apelsin- och chokladkräm

chokladkladdtartaKladdkaka med daimgrädde


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…