Annons

Lyxig förrätt till nyår med västerbottensost och löjrom

En väldigt enkel förrätt, men så himla god! Ostens sälta ihop med löjrom, crème fraiche och lök är en svårslagen kombo.


Lyxig förrätt med västerbottenost och löjrom recept

Recept på en lyxig förrätt till nyår med härlig smak av västerbottensost och löjrom!

RECEPT: Lyxig huvudrätt till nyår med torskrygg och räkor

Lyxig förrätt med västerbottenost och löjrom – recept

Recept på en lyxig och enkel förrätt med västerbottenost, löjrom, finhackad rödlök och crème fraiche. Här får du en lyxig nyårsmeny med förrätt, huvudrätt/varmrätt och dessert!

Annons

• 4 pers • 45 min

DESSERT: Parfait med passionsfrukt

4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl grovriven vällagrad hårdost

Tillbehör
1 liten rödlök
50 g löjrom eller annan finkornig rom
crème fraiche

1. Sätt ugnen på 100°, gärna varmluft. Rör ihop ägg, grädde och riven ost. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan.
2. Häll upp äggblandningen i fyra skålar eller djupa tallrikar. Tillaga i 30–35 minuter. Vicka lite på tallriken, smeten ska gunga lite i mitten men inte vara ogräddad.
3. Låt svalna och lägg sedan på rom, crème fraiche och lök.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:






Laddar...