Annons

Annons

Lyxig förrätt med friterade räkor och mango

Läcker förrätt med friterade räkor på en grön salladsbädd och toppad med mangodressing. Här får du en 3-rätters meny till nyår!


Lyxig förrätt med friterade räkor och mango recept

Enkelt recept på en lyxig förrätt med friterade räkor och mango. Perfekt till nyårsafton!

HUVUDRÄTT: Kalvfärsbiffar med mandelpotatismos och smörstekta grönsaker

Lyxig förrätt med friterade räkor och mango – recept

Enkelt recept på en lyxig förrätt till nyår med friterade räkor och mango! På en bädd av en asiatisk sallad med chili, gurka och sockerärtor toppar du med friterade räkor och en dressing på mango, vitlök och sesamolja. Här får du en lyxig meny till nyår med förrätt med skaldjur, huvudrätt med färs och en efterrätt som är chokladpaj. Bästa festmenyn till nyårsafton!

Annons
Gilla Allers på Facebook

• 4 port som förrätt • 30 min

DESSERT: Krämig chokladpaj med färska hallon

50 g mâchesallad
10 cm gurka
½ röd chili
50 g sockerärter

Friterade räkor
200 g räkor med skal
½ dl vetemjöl
salt och peppar
1 ägg
1 ½ dl panko ströbröd
3 dl neutral olja

Mangodressing
125 g tinad fryst mango
½ vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
1 tsk sesamolja
2 tsk citronsaft

1. Finhacka gurkan och chilin. Strimla sockerärterna. Fördela sallad, gurka, sockerärter och chili i fyra portionsskålar eller glas.
2. Mangodressing: Mixa alla ingredienserna med en stavmixer och låt stå svalt fram till servering.
3. Förbered tre skålar: en med vetemjöl, salt och peppar, en med uppvispat ägg och en med panko. Skala räkorna och vänd först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko. Lägg på ett fat tills de ska friteras.
4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 180°, använd termometer eller prova med en räka, om den friteras är oljan tillräckligt varm.
5. Fritera räkorna i omgångar och lägg de färdiga på hushållspapper. Toppa sedan salladsskållarna med friterade räkor och ringla över dressingen. Servera genast.

Tips!
Förbered både salladen och dressingen innan du friterar räkorna så att de är ljumma vid serveringen.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...