Annons

Annons

Lyxig fisk i paket

Fin fisk i läckert sällskap av sugarsnaps, champinjoner och tomater – enkelt tillagat i samma foliepaket!


fisk-i-foliepaket

Ugnsbakad fisk med grönsaker

• 4 pers • 40 min

600 g vit fisk, tex torsk eller sej
4 färska gula små lökar
100 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
125 g sugar snaps
16 små tomater
75 g färsk spenat
olivolja
salt och peppar
1 knippa dill

Sås

2–3 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 dl hackad persilja
1/2 dl fint skuren gräslök
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1/2 lime

Servering

nykokt färskpotatis
dill
citronskivor

Dessutom behövs

4 ark aluminiumfolie, ca 40×40 cm

1. Sätt ugnen på 200º.
2. Skiva löken och champinjonerna och hacka vitlöken. Fräs det lite lätt tillsammans med sugar snaps, tomater och spenat i 2 msk olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3. Fördela blandningen i mitten på aluminiumfoliearken. Lägg några kvistar dill ovanpå grönsakerna. Krydda fisken med salt och peppar och lägg ovanpå. Ringla lite olivolja över.
4. Nyp ihop folien runt fisken och ställ in paketen i ugnen eller på grillen och tillaga i 20–25 minuter.
5. Sås: Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer så såsen blir slät och får en grön färg. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera fisken med såsen, nykokt färskpotatis, lite dill och en citronskiva.

Av: Jan-Erik Hagbohm Bild: Ralph Månsson

Fler goda middagsförslag!

cannelloni Snyggt serverad cannelloni

pasta-med-kyckling Pasta med kyckling och svamp

grillspett Kryddiga grillspett med parmesan


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…