Annons

Annons

Lyxig falukorv

Falukorv är en riktig husmansklassiker! Lyxa till den ugnsbakade korven med salami och mozzarella och få en ny vardagsfavorit!


Annons

lyxig-falukorv-recept

Falukorv i en lite lyxigare variant – följ det enkla receptet och upptäck en ny vardagsfavorit!

4 pers 40 min

1 gul lök
4 soltorkade tomater
250 g mozzarella
700 g falukorv
125 g italiensk salami
2–3 msk grov dijonsenap
1 dl riven parmesanost
700 g fast potatis
Rapsolja till stekning
3 dl kalvbuljong
3 kvistar färsk timjan
Salt och peppar

Servering
Sallad
Timjan

1. Sätt ugnen på 200°. Skiva löken, strimla de soltorkade tomaterna och skiva mozzarellan.

2. Lägg falukorven i en eldfast form och skär snitt, inte helt igenom, med ca 2 cm mellanrum. Fyll snitten med salami, lök, soltorkade tomater och mozzarella. Pensla korven med senap och strö parmesan över.

3.  Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Stek dem i lite rapsolja tills de får lite färg på kanterna. Lägg dem i formen bredvid korven.

4. Koka upp buljongen med grovhackad timjan och häll ner den i formen. Smaka av med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20–30 minuter. Servera gärna med en sallad och garnera med en kvist timjan.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Christina Uhlin


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…