Annons

Annons

Så lyckas du med knäck och kola!

Här får du bästa tipsen för att lyckas när du kokar kola och knäck!


Annons

Lyckas med knäck och kola recept

Lyckas med knäck och kola – bästa tipsen får du här!

RECEPT: Seg knäck med mandel

Lyckas med kola och knäck – tips

Koktiden för kola och knäck kan vara svår att beräkna eftersom den beror på kastrullens storlek och hur intensivt smeten kokar. En god idé är därför att köpa en termometer som klarar  höga temperaturer.

● Mjuk kola och knäck bör koka till minst 122°. Ska de hålla formen och vara lite segare i konsistensen bör temperaturen ligga på ca 124°.

● Har du ingen termometer testar du med kulprovet. Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. När dropparna kan rullas till en mjuk kula är smeten färdigkokt.

RECEPT: Läcker chokladkola

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…