Annons

Annons

Lussebullar med apelsin och mandel

Fina snurror med apelsinskal i degen och mandel på toppen!


Lussebullar med mandel och apelsin recept

Lussebullar med härlig smak av mandel och apelsin. Det enkla receptet får du här!

RECEPT: Världens godaste lussebullar!

Lussebullar med mandel och apelsin – recept

Recept på saftiga och goda lussebullar med smak av mandel och apelsin! Du bakar de här saftiga lussebullarna utan kesella och med mycket smak av saffran. Forma dem gärna till fina snurror.

TESTA OCKSÅ: Saftiga lussebullar utan kesella

• 36 bullar

200 g smör
2 kuvert saffran à 0,5 g
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g jäst
2 dl vit sirap
1 krm salt
2 ägg
skal av 2 apelsiner
18–20 dl vetemjöl special

RECEPT: Glutenfria lussebullar

Pensling
1 ägg
1 dl hackad mandel

1. Smält smöret och tillsätt saffran, mjölk och grädde. Känn efter så att vätskan är fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt vit sirap, salt, ägg, apelsinskal och hälften av mjölet och rör ihop. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och knåda ihop tills degen blivit smidig och släppt från kanterna. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda i 5 minuter. Dela den i 36 lika stora bitar, ca 70–80 g per bit. Rulla bitarna till längder, ca 2 cm i diameter, vik dem på mitten och snurra ihop ändarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt, täck med en kökshandduk och låt jäsa 45 minuter.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…