Annons

Annons

Lövbiff med potatisgratäng

Underbart goda lövbiffsrulader lagade i samma form som en potatisgratäng med grädde, parmesan och vitt vin.


lovbiff-med-potatisgratang

• 4 pers • ca 40 min

600 g lövbiff
salt och peppar

Fyllning

10–12 soltorkade tomater
1 dl pesto

Potatisgratäng

2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost

Servering

finhackad persilja

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Salta och peppra köttet, lägg det på en arbetsbänk och stryk peston jämnt över. Lägg på tomatbitar, rulla ihop till rulader och fäst med tandpetare.
3. Potatisgratäng: Skala lök och potatis, skiva fint och lägg det i en värmetålig form. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö på den rivna osten.
4. Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Finhacka persilja och strö över vid servering.

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar nästa sida…