Annons

Annons

Lördagsgott med kyckling!

En härlig panna, smakrik, nyttig och förföriskt god. Så serverar du kyckling ikväll!


Mustig kycklingpanna med oliver och kapris

Mustig kycklingpanna med oliver och kapris

● 4 pers ● 35 min

600 g kycklinglårfilé
150 g champinjoner
olivolja till stekning
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
salt och peppar
1 gul lök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor
400 g passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
ca 20 svarta oliver

Annons

Garnering
ca 20 stora kapris
rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl hackad persilja

1.Skär lårfilén i lite mindre bitar. Stek gyllenbruna tillsammans med svampen i lite olja i en stor stekpanna med djupa kanter eller en mindre stekgryta. Krydda med chilipulver, paprikapulver, salt och peppar.
2.Skär lök och paprika i bitar. Hacka vitlöken. Lägg ner alltsammans i stekpannan.
3.Tillsätt passerade tomater, buljongtärning och tomatpuré. Låt grytan småputtra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4.Blanda ner oliverna. Garnera med storkapris, citronskal och persilja. Servera gärna med nykokt pasta.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/