Annons

Annons

Hallonfyllda vetesnäckor


Hallonfyllda vetesnäckor

● ca 50 st

 

5 dl mjölk

50 g jäst för söta degar

2 ägg

1 1/2 dl vit sirap

1/2 tsk salt

1 1/2 tsk nystött kardemumma

150 g rumsvarmt smör eller margarin

ca 16 dl vetemjöl

Fyllning

100 g rumsvarmt smör eller margarin

Annons

250 g mascarponeost

1 1/2 dl hallonsylt

Pensling och garnering

1 ägg

pärlsocker

Dessutom behövs

pappersbakformar

 

1. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen är upplöst.

2. Tillsätt ägg, sirap, salt och kardemumma. Klicka i matfettet och blanda sist ner 14 dl av vetemjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men ganska lös deg. Täck bunken med bakduk och låt vila i ca 30 minuter.

3. Tillsätt det resterande mjölet och arbeta degen blank och smidig.

4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla bitarna rektangulära. Bre ut matfettet jämnt över rektanglarna. Fortsätt med mascarponeosten och bre sist över hallonsylten.

5. Rulla ihop varje längd och skär i bullbitar, ca 25 per längd. Lägg bullarna i formarna med snittytan upp. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek i ca 30 minuter.

6. Sätt ugnen på 250°.

7. Vispa ägget lätt och pensla de färdigjästa bullarna med det. Strö över pärlsocker.

8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

 

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Anette Nilsson

 


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/