Annons

Annons

Lördagsgodis i långpanna!

Mjuk kakaosmak med lite kaffe – och så daim och pistagenötter på det. Dagens bakverk lovar en lyckad kväll i tv-soffan, vad som än sänds!


chokladrutor-med-daim-och-pistagechokladrutor-med-daim-och-pistage

Chokladrutor med daim och pistage

● 1 kaka, ca 20 bitar

200 g smör eller margarin
1 dl socker
2 dl mörkt muscovadoråsocker
3 ägg
1 msk nescafépulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Garnering

1 påse daimdragé, 100 g
1/2 dl grovhackade pistagenötter

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 20×25 cm, eller klä den med bakpapper.
2. Smält matfettet i en rymlig kastrull. Ta från värmen och tillsätt socker, muscovadoråsocker och ägg. Rör samman till en slät smet.
3. Stöt nescafén till ett fint pulver och tillsätt i smeten. Sikta därefter ner alla de torra ingredienserna och rör åter smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i formen och strö över daimdragéer och pistagenötter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
5. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.

Recept: Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...