Annons

Annons

Chokladtårta


Chokladtårta
Baka tårtan dagen innan den ska serveras så får den precis rätt smak och konsistens.
● 10–12 bitar

Bottnar
200 g smör eller margarin
1 dl mörkt muscovadoråsocker
4 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao

Fyllning
100 g mörk choklad av god kvalitet
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl florsocker med chokladsmak
2 msk vaniljsocker fairtrade
3 msk vetemjöl
3 äggulor

Glasyr
75 g mörk choklad
1 dl vit sirap
2 tsk smör eller margarin

Servering
250 g hallon
2–3 msk florsocker
2–3 dl vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Bottnar: Arbeta samman samtliga ingredienser till en deg. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme.
3. Dela degen i tre lika stora bitar. Kavla ut och forma varje till en rund kaka med ca 25 cm i diameter, använd en tallrik som mall eller rita en cirkel på baksidan av bakpapperet.
4. Lägg kakorna en i taget på en plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
5. Fyllning: Bryt chokladen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blir en kräm. Låt svalna.
6. Bre fyllningen på en av bottnarna. Lägg den andra bottnen ovanpå och bre fyllning på den också. Lägg på den tredje bottnen överst.
7. Glasyr: Bryt chokladen i små bitar och blanda med sirap och matfett i en kastrull. Låt koka upp.
8. Bre den varma glasyren över tårtan. Förvara kakan i kylen fram till servering.
9. Mosa hallonen och tillsätt florsocker. Vispa grädden till ett fast skum. Servera tårtan med grädden och hallonsåsen.

Recept:Lill Wennberth-Jonsson/Dansukker Bild: Peter Kam


FÖLJ ALLERS PÅ FACEBOOK


Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

Annons


Laddar... http://www.allers.se/page/1/