Annons

Annons

Löksill med rödlök och purjolök

Hemlagad sill är oslagbart! Gör din egen variant på löksill med gul lök, rödlök, purjolök och gräslök.


Löksill med rödlök recept

Enkelt recept på löksill med rödlök, purjolök, gul lök och gräslök!

TESTA OCKSÅ: Godaste gubbröran på kavring

Löksill med rödlök – recept

Enkelt recept på klassisk löksill med rödlök, gul lök, purjolök och gräslök. Enkel löksill som du gör på 5-minuterssill. Hemgjord sill är enkelt att lyckas med och perfekt att servera på julbordet!

Annons

• 7–8 dl färdig sill • 25 min + 2 dygn i kylskåp

TESTA OCKSÅ: Inlagd rödkål till julbordet

3 burkar 5 minuters-sill à 420 g
1 ½ gul lök
1 rödlök
½ purjolök
3 msk gräslök
1 dl färsk dill
1 msk vitpepparkorn
knappt 2 dl strösocker
1 msk salt
6 lagerblad

RECEPT: Supersnabb brantevikssill

1. Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär den i mindre bitar.
2. Finhacka gul lök, rödlök, purjolök, gräslök samt dillen. Mortla vitpepparn.
3. Blanda lök, dill, strösocker, salt, vitpeppar och lagerblad i en skål. Varva det med sillen i en glasburk med lock. Förslut burken och låt stå i kylskåp i ca 2 dygn före servering.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...